Sırbistan'ın Başkenti Belgrad Gezi Rehberi


Belgrad'a geçmeden önce Sırbistan hakkında biraz genel bir bilgi verelim. Sırbistan'da 2011 yılı nüfus sayımına göre 7.120.666 kişi yaşamaktadır. Yüzölçümü küçük olmasına rağmen çok ünlü bilim insanları, sanatçılar ve sporcular çıkmaktadır.


SIRBİSTAN NASIL BİR ÜLKE?

Sırbistan kadim ve modern, geleneksel ve egzotik, dağlık manzaralar ve ovaların karşıtlığıyla zarif ve büyüleyicidir. Sırbistan toprakları karışık tarihsel gelişimi boyunca değişip kaydığı gibi, genişleyip küçülmüştür. Sırbistan'a gelen turistlere bugün çeşitli ve zengin olanaklar sunulmaktadır. Değerli kültürel-tarihi eserlerin çeşitliliği de bunu desteklemektedir.
    Yerli ve küresel etkilerin karışımı, ülkenin mimarisinde, sanatında, yaşam tarzında, mutfağında ve geniş tabanlı kültüründe yansıtılmaktadır. Şehir hayatından kaçmak için birçok fırsat sağlayan doğa ile ekolojik ortamın birleştiği ilçelerinin huzurlu ve rahatlatıcı sakinliği karşısında, başta başkenti olan Belgrad olmak üzere, Sırbistan'ın diğer şehir ve kasabalarının da çok renkli ve canlı bir gece hayatı vardır.


BELGRAD

Nüfusu bir buçuk milyonun üzerinde olan Belgrad, bölgedeki en büyük, Güneydoğu Avrupa'da ise dördüncü büyük şehridir. Belgrad Avrupa'nın en eski şehirlerinden biridir. Şehrin en ünlü kısmı, yaya caddesi Knez Mihailova'nın sonunda yer alan Kalemegdan'dır. Askeri Müze, romantik Ruzica Kilisesi ve Aziz Petka Şapeli ile, İvan Mestrovic tarafından yapılmış Belgrad'ın en popüler heykeli olan Pobednik (Muzaffer) heykeli ile şehrin açık hava müzesi olarak tanımlanır. Belgrad Kalesi ise kentin muhteşem manzaralarını sunar: Sava ve Tuna nehirlerinin yanısıra Büyük Savaş Adası da görülebilir.

Belgrad'ın da içerisinde bulunduğu Balkanlarda 6 Ülke Turuna rezervasyon için tıklayınız.

3 Gece Belgrad Turu için tıklayınız.

Belgrad'da iki kraliyet sarayı kompleksi vardır - biri merkezde bulunmakta ve Eski Kraliyet Sarayı ve Yeni Kraliyet Sarayından oluşmaktadır, öbürü Dedinje'de bulunmakta ve Kraliyet Sarayı ile Beyaz Sarayı kapsamaktadır. Belediye ve devlet yönetimleri merkezdeki saraylarda bulunmaktadır. Her iki saray kompleksi de ziyaretçilere açıktır.